VHF GMDSS

Izpit za VHF GMDSS potrebuje vsak, ki želi upravljati plovilo opremljeno s to napravo. Izpit potrebujete če želite najeti plovilo, ki je opremljeno z napravo VHF.

20171002_160008.jpg

Tečaj VHF GMDSS poteka po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo ter obsega naslednje vsebinske sklope:

  • pravila o radijski službi,
  • osnove radiotelefonije in
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.

Vsi vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa. Predavatelj vam bo za vsak vsebinski sklop posredoval možna izpitna vprašanja in odgovore nanje ter vam podal vso potrebno teoretično in praktično znanje.

Organizacija tečaja

Zaradi kriznih razmer v Sloveniji potekajo tečaji VHF GMDSS radijsko postajo preko spleta v obliki tako imenovanega "webinarja". Tečaj traja do 5 šolskih ur in se običajno se izvaja v enem popoldnevu ob delavnikih, z začetkom ob 17.00 uri. Priporočamo uporabo lastnega prenosnega računalnika, po dogovoru pa vam ga lahko priskrbimo tudi mi.

Izpit za VHF GMDSS postajo lahko opravljate takoj po zaključku tečaja, in sicer na Upravi za pomorstvo RS v Kopru.

Tečaj za VHF GMDSS lahko pri nas opravljate na 10 lokacijah po Sloveniji

V primeru večjega zanimanja ali za individualne skupine izvajamo tečaje tudi drugod po Sloveniji

Informativni izpitni roki Uprave za pomorstvo.

Izpit za čoln

VHF GMDSS

Izpit za VHF GMDSS potrebuje vsak, ki želi upravljati plovilo opremljeno s to napravo. Izpit potrebujete če želite najeti plovilo, ki je opremljeno z napravo VHF.

Celinske vode

Izpit za voditelja čolna za celinske vode potrebujete za plovbo po rekah in jezerih z vsemi čolni daljšimi od 5m ali če imajo motor močnejši od 3,7kW. Izpit potrebujete tudi za vse čolne ne glede na velikost, s katerimi opravljate gospodarsko dejavnost.

Kontakt

Jadralni klub Sailsation
Valjhunova 11
1000 Ljubljana
+386 70 678 066
prijava@tecaj-za-coln.si
tecaj-za-coln.si
Obratovalni čas:
pon–pet: 8.00–17.00

Uradni podatki

Navigandum d.o.o.
Savska cesta 23
1000 Ljubljana
Slovenija
ID za DDV: SI38031248
IBAN: SI56 0288 9026 2960 658 (NLB d.d.)