VHF GMDSS

Izpit za VHF GMDSS potrebuje vsak, ki želi upravljati plovilo opremljeno s to napravo. Izpit potrebujete če želite najeti plovilo, ki je opremljeno z napravo VHF.

Nazaj

20171002_160008.jpg

Tečaj VHF GMDSS poteka po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo ter obsega naslednje vsebinske sklope:

  • pravila o radijski službi,
  • osnove radiotelefonije in
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.

Vsi vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa. Predavatelj vam bo za vsak vsebinski sklop posredoval možna izpitna vprašanja in odgovore nanje ter vam podal vso potrebno teoretično in praktično znanje.

Organizacija tečaja

Zaradi kriznih razmer v Sloveniji potekajo tečaji VHF GMDSS radijsko postajo preko spleta v obliki tako imenovanega "webinarja". Tečaj traja do 5 šolskih ur in se običajno se izvaja v enem popoldnevu ob delavnikih, z začetkom ob 17.00 uri. Priporočamo uporabo lastnega prenosnega računalnika, po dogovoru pa vam ga lahko priskrbimo tudi mi.

Izpit za VHF GMDSS postajo lahko opravljate takoj po zaključku tečaja, in sicer na Upravi za pomorstvo RS v Kopru.

Tečaj za VHF GMDSS lahko pri nas opravljate na 10 lokacijah po Sloveniji

V primeru večjega zanimanja ali za individualne skupine izvajamo tečaje tudi drugod po Sloveniji

Informativni izpitni roki Uprave za pomorstvo.

Sailing club Sailsation - navtični radio

VHF GMDSS

Izpit za VHF GMDSS potrebuje vsak, ki želi upravljati plovilo opremljeno s to napravo. Izpit potrebujete če želite najeti plovilo, ki je opremljeno z napravo VHF.

Celinske vode

Celinske vode

Izpit za voditelja čolna za celinske vode potrebujete za plovbo po rekah in jezerih z vsemi čolni daljšimi od 5m ali če imajo motor močnejši od 3,7kW. Izpit potrebujete tudi za vse čolne ne glede na velikost, s katerimi opravljate gospodarsko dejavnost.

Uradni podatki

Kontakt

Navigandum

Modri

Cert ID: 0065/00068

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Navigandum d.o.o.
Matična številka: 8362173000